Floortje Roetemeijer

0 / 5
Wil ik zien! Vergelijk Print

Ik ben Floortje Roetemeijer-Hurkens (1975), keramiste. In mijn atelier ‘Het Serviesfabriekje’ maak ik alle keramiek helemaal zelf: eerst het ontwerp, daarna het draaien, glazuren en bakken. In het ontwerp streef ik altijd naar esthetiek, naar iets wat ik zelf mooi vind: eenvoudige vormen zonder tierelantijnen. Vervolgens kijk ik ook naar de functionaliteit. Want de beste ontwerpen zijn zowel esthetisch als functioneel. Een vaas kan mooi zijn, maar als hij omvalt is het toch minder geslaagd.

Ik ben al vanaf mijn 14e met keramiek bezig. Ik vond dat zo leuk om te doen dat ik daarna de keramiekopleiding in Gouda heb gevolgd.

Van 2002 tot 2011 heb ik bij Mobach-Keramiek gewerkt. Een prachtig bedrijf, waar ik veel heb geleerd, zowel het draaien als het ontwerpen van nieuwe vormen, waarvan een aantal nog in de vaste collectie zit.

Daarna ben ik voor mezelf begonnen met Het Serviesfabriekje was in 2012. Het fijne van zelfstandig werken is dat ik nu alles zelf kan ontwerpen en maken naar mijn eigen smaak.
Serviesfabriekje

Floortje heeft nog geen match voor 3bergenArt 2020

Free WordPress Themes, Free Android Games