Els Kruidenier

Schilderen naar de waarneming is net mindfulness voor mij. Met schilderen zoek ik de verstilling, het waarnemen zonder te bedenken oefenen. Het maken van nieuwe kleuren is een plezier Ik laat los waar ik aan denk en wat er om mij heen gebeurd. Ik vind het leuk om dingen die niet vanzelfsprekend zijn in mijn schilderijen te verstoppen. Alleen als ik tijd heb en neem om het te laten gebeuren kan ik naar de waarneming schilderen. Les in schilderen naar de waarneming ,kreeg ik van Joke Frima, Juan Xue en Mieke Schaper.

Ook schilder ik met gemengde technieken.Ik experimenteer met vorm en kleur en materiaal. Het wordt bijna altijd realistisch.

Met thema’s als “geestkracht” of een gedicht werk ik graag ruimtelijk en symbolisch met natuurlijk materiaal. Zo maakte ik in 2016 een schommel van oa klimop ( symbool van trouw) in de kerk in Leersum en in 2018 werk met het thema “geestkracht”in de kerk het Hoge Licht Voor Feest van de Geest. In 2018 exposeerde ik bij LeBerry aan de Traay en op Broekbergen met andere realisten.

Expressievebegeleiding.
In mijn praktijk voor expressieve begeleiding kan ik mensen helpen met het herkennen,voelen,uiten en reguleren van emoties, zoals boosheid en frustratie en of rouw. Ik heb ervaring met het vergroten van zelfvertrouwen. Bij expressieve begeleiding kan je werken aan sociale vaardigheden, assertiviteit,accepteren het stellen van grenzen en doelen.
Beeldend werk heeft een eigen taal. Wat soms moeilijk te verwoorden is, kan met de taal van het beeld worden geuit, zichtbaar gemaakt en woorden voor gevonden worden. De sfeer in mijn praktijk wordt omschreven als vertrouwelijk, open en hartelijk.Expressieve begeleiding, Broekbergen tel 0653205693

Mijn match met Bakker Bart

Dagelijks begint mijn dag met een broodje van Bakker Bart aan de Traaij.
Elke keer is het gezellig en hartelijk als ik broodjes kom kopen. Dat, het maken van verschillende witten èn een gebakje schilderen maakten dat er een uitdaging in mijn connectie was.
Voor mijn schilderij kreeg ik een gebakje en een kopje mee, want ik wilde spelen met de verschillende kleuren die wit heeft. Ik voegde er een kanten kleedje bij en de compositie was naar mijn zin.
Met verbazing heb ik ervaren hoe lang een gebakje er prachtig uit blijft zien. Zelfs na twee maanden stond het nog overeind.
Ik schilder met olieverf en probeer gevoel en expressie ten dienste te stellen van de waarneming. De impressie. Het gevoel komt meer bij het zien en ervaren van het schilderij.
Dat is nog een overeenkomst met Bakker Bart, die met een goed recept lekkere dingen maakt. Gevoel en expressie zijn ondersteunend aan het product. Daarom werken we ambachtelijk.

Free WordPress Themes, Free Android Games